Tarieven
Contact
Bedrijven
Aanhangwagen
Auto
Home
Link’s
Vraag en ant.
Praktijk examen aanhangwagen
Kvk inschrijf nummer : 09170533    rijschool nummer CBR : 5152H8     rekening nummer bank : 132052458 te Gendt (gelderland)
 L
Verkeersschoo  L.W. Jansen

 

Het examen wordt in overleg met u vast gelegd. Het  beste resultaat wordt behaald nadat u eerst een proef les volgt die gratis is bij het afnemen van een pakket. bij lessen van 2 uur per keer heeft u het meeste rendement van deze opleiding. U kunt er ook voor kiezen om langer te rijden bijvoorbeeld: 4 uur en daarna nog eens 4 uur, of alles in 1 dag. Dit gaat in overleg met de rijschool.

 

De dag van het examen rijdt u zelf met de les auto naar het examen bureau zodat de stoel en spiegels al op de juiste wijze staan afgesteld, zodat we de papieren nog kunnen controleren voor we vertrekken, hierdoor heeft u ook nog de gelegenheid om nog vragen te stellen die u op dat moment nog heeft. Bij aankomst koppelen we de aanhangwagen netjes af.

 

Voor dat u gaat rijden met de examinator krijgt u eerst een vooraf gesprek waarin u kennis maakt en de nodige  vragen krijgt over onder andere de papieren van de auto, aanhangwagen en of weeg-brief.  

 

Wanneer u met de examinator naar de auto loopt krijgt u een kleine ogen-test waar u een kenteken plaat leest van een willekeurige auto op ongeveer 30 meter. Ook kan het zijn dat er controlevragen gesteld worden over onder andere de aanhangwagen. U koppelt de aanhangwagen aan de auto, zoals u dit geleerd wordt tijden de lessen.

 

Tijdens  uw examen, let de examinator onder andere op uw beheersing van de auto met aanhangwagen , kijkgedrag, voorrang, en het rekening houden met andere. Hij beoordeelt u op zeven examen onderdelen zoals in en uit voegen, gedrag bij kruispunten en bijzondere manoeuvres.

 

Tijdens het examen rijdt u ook een gedeelte zelfstandig, zo’n 10 to 15 minuten.

 

Fouten: U krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat u kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaal beeld wat een examinator krijgt van u. Belangrijk is hoe u reageert op het overige verkeer en of u de situatie meester bent. Kortom, er wordt gekeken of u voldoende veilig en zelfstandig aan het verkeer deel neemt met deze combinatie.

Praktijk examen
Theorie kennis
De aanhangwagen
Rijbewijs wel/niet
Techniek