Tarieven
Contact
Bedrijven
Aanhangwagen
Auto
Home
 L
Verkeersschoo  L.W.jansen
Link’s
Nieuws pagina
Kvk inschrijf nummer : 09170533    rijschool nummer CBR : 5152H8     rekening nummer bank : NL61 RABO 0132052458 te Gendt (gelderland)
Aanhangwagen rijbewijs

Vandaag de dag mag je met het rijbewijs B alleen nog maar een aanhangwagen trekken van max. 750kg. Dat is niet veel. Reden waarom veel mensen kort na het behalen van het rijbewijs B meteen besluiten ook rijbewijs BE te halen. De rij-opleiding is helemaal gericht op het BE examen. Na het behalen van het BE rijbewijs mag je zware aanhangwagens trekken tot een totaal aanhangwagen gewicht dat vermeld staat op het kenteken bewijs van het trekkend voertuig, tot een maximum  gewicht van 3500 kg.

Tijdens uw opleiding leert u hier meer over.

 

Er is geen apart theorie examen voor deze categorie rijbewijs, er is dus ook geen theorie opleiding. Uw theoretische kennis heeft u al getoond bij het halen van het rijbewijs.

 

De praktijk opleiding voor BE wordt verzorgd door een speciaal daarvoor opgeleide instructeur. Deze geeft les aan de hand van een instructie kaart  en houd hierop alle vorderingen bij. Op deze kaart staan alle examen eisen. De losse rijlessen worden gegeven in blokken van minimaal 2 uur . In overleg  met u plannen we het examen.